Cât costă o spălătorie self service în 2023?

Sectorul de business este într-o continuă creștere și ne bucurăm în fiecare an de idei de afaceri din ce în ce mai inovatoare care creează un mediu concurențial benefic dezvoltării și ajută la creșteri economice. Dar un business de succes trebuie să poată genera venituri și mai ales profit, oferind soluții mai ieftine și de o calitate superioară comparativ cu cele oferite de către concurență.

Astăzi vei afla cât costă o spălătorie self service în 2023 pentru că, deși au fost deja inaugurate destul de multe și le vezi în localitatea ta, sau chiar le folosești, încă este mult loc pentru dezvoltarea acestui sector. Clienții aleg oricând să dea chiar și de 5 ori mai puțini bani pentru a-și curăța automobilul, iar o asemenea afacere te plasează destul de rapid zona de profit. 

De ce o spălătorie self service este o afacere a viitorului

Spălătoriile self service au apărut recent în România ceea ce înseamnă că nu rămâne decât loc pentru dezvoltarea acestei piețe. În calitate de furnizori și producători de echipamente automatizate pentru spălătoriile self service, îți putem spune de ce o asemenea afacere încă poate fi de domeniul viitorului. Înainte de a vorbi despre cât costă o spălătorie self service în 2023 sau cât costă o spălătorie și echipamentele în general, este important să privim acest business dintr-un context cât mai corect. 

O investiție într-o spălătorie auto este de luat în calcul foarte serios dacă acest business îți surâde, iar principalul factor care ar trebui să te încurajeze să îți duci ambiția până la capăt este numărul mașinilor din România care se află într-o continuă creștere. Ni s-a dovedit în nenumărate rânduri că, indiferent de cât de grele sunt vremurile, românii vor continua să investească în automobile. 

Cât costă o spălătorie self service în 2023? Determinarea costurilor

Pentru a putea stabili cât costă o spălătorie self service în 2023, trebuie să luăm totul de la început și să analizăm fiecare factor financiar, atât din punct de vedere al nevoilor, dar și din punct de vedere al amortizării investițiilor. Și le vom lua pe rând, succint:

 1. Cele mai mari costuri legate de o spălătorie auto self service vor fi generate de autorizări, avizări, dotări, construcții și amenajarea facilității. Din estimările anului 2022, că suma relativă la care costul minim poate să ajungă este de 14.000 de Euro per boxă, dar depinde foarte mult de fiecare afacere în parte deoarece există foarte mulți factori care pot influența prețul. 
 2. Dacă vrei să deschizi o afacere cu spălătorie self service, vei avea nevoie de terenul pe care aceasta va fi construită.
 3. Dacă terenul nu are apă curentă sau canalizare, vei avea nevoie de autorizație de mediu, iar autorizația de funcționare eliberată de primărie este obligatorie.

Toate detaliile de mai sus, pas cu pas, sunt oferite de către TroiaTech ca și serviciu de consultanță gratuită pentru partenerii și potențialii noștri parteneri.

Costurile echipamentelor și consumabilelor pentru o spălătorie

Majoritatea echipamentelor automatizate și toate dispozitivele de care ai nevoie nu depășesc prețul de câteva mii de Euro, iar pentru a putea estima corect cât costă o spălătorie self service în 2023, poți consulta următoarea listă de produse, unde vom preciza și prețurile exacte pentru fiecare dintre ele, dar și specificații și cât de importante sunt pentru un astfel de business. 

 • Echipament STARTER este acel echipament de care ai nevoie într-o spălătorie self service pentru a putea porni serviciile de curățare ale automobilului tău. Cu ajutorul unui asemenea echipament, poți selecta programele de spumă, clătire, spălare cu înaltă presiune sau ceruire. Prețul pentru un astfel de echipament pornește de la 4650 Euro. Acesta este un echipament complet care conține toate accesoriile de care ai nevoie pentru a porni spălătoria. Aici vorbim despre motoare, pompe, lancie, brațe și tot ce înseamnă automatizare sau electronică.
 • Aspirator Self 4 ProgrameAspiratoarele sunt și ele componente importante dintr-un astfel de business și sunt vitale pentru a afla cât costă o spălătorie self service în 2023. Un aspirator cu patru programe diferite are un preț stabilit la 4000 Euro.
 • ConsumabileÎn categoria de consumabile sunt incluse de cele mai multe ori acele soluții importante de curățare care ajută la generarea spumelor, a îndeplinirii programelor de ceruire sau a împrospătării habitaclului folosind programul de parfumare. Un recipient de 25 de kg de spumă activă self începe de la 168 Lei.

În funcție de cât de multe stații de curățare vei avea (boxe sau piste), cât de multe aspiratoare vrei să pui la dispoziția clienților tăi sau de nivelul de consum al produselor de curățare pe care trebuie să-l satisfaci, costurile pot fi calculate exact pentru întreaga stație de spălare amenajată.

Din punct de vedere al costurilor totale de investiție, dar și de întreținere pe termen lung, variantele premium de echipamente complete sunt mult mai avantajoase. Costurile sunt stabilite pentru o singură boxă și includ tot echipamentul și ustensilele pentru spălare sau îndeplinire a funcțiilor programelor de spălare.

Un Echipament EXCELANCE deblochează posibilitatea de a oferi programe cu Super Spumă (spumă frișcă), degresant pentru jante sau limpezire cu apă osmozată.

Avantajele echipamentelor PREMIUM

 • Costurile de întreținere sunt mai mici datorită unui consum redus de apă, electricitate, soluții de spălare;
 • Echipamentul este modular și permite implementarea de programe suplimentare;
 • Echipamentul este dotat cu un inverter, care ajută la prelungirea duratei de viață a sistemului;
 • Putând oferi o gamă de programe de spălare mai mare, fidelizarea clienților va fi mai mare, iar veniturile vor fi mari;
 • Cu venituri mai mari, amortizarea investiției va fi și ea mai rapidă.

Cât costă o spălătorie self service în 2023? – Accesorii

Troiatech este un furnizor complet care îți poate pune la dispoziție tot ceea ce ai nevoie pentru a lansa un business de spălătorie self service cu fonduri europene sau cu investiții pe capital propriu. Datorită acestui pachet de servicii complet, avem experiența necesară pentru a stabili care sunt cele mai bune accesorii pe care le poate folosi o astfel de spălătorie. Iar pentru a estima din nou costurile de înființare a unei afaceri self service, am creat o listă cu cele mai importante produse și accesorii care transformă spălătoria self service într-un business de succes cu rată de profit de peste 50% din sumele încasate anual.

Accesoriile pentru o spălătorie self service în 2023 – Având în vedere că sistemele furnizate de TroiaTech  sunt complet echipate și pot fi folosite chiar din prima zi după montaj, accesoriile furnizate de magazinul nostru sunt perfecte pentru înlocuirea pieselor uzate sau deteriorate.

Prețurile enumerate mai jos sunt informative pentru a te ajuta să calculezi prețurile pentru înlocuirea celor mai importante componente din boxele spălătoriei tale.

Renumitele pistoale cu înaltă presiune folosite pentru spălare, clătire, spumă sau ceruire pot fi  achiziționate și separat, atunci când este necesară înlocuirea acestora.

O lancie de spălare are nevoie de un suport lancie, o lance completă, un braț rotativ care te ajută să ocolești autoturismul în timpul spălării, kituri de presiune, regulatoare de presiune, duze pentru spumare. Toate aceste accesorii pot ajunge la un cost total de peste 2200 Lei.  Pentru fiecare lancie de spălare sunt necesari și câțiva metri de furtun, costurile fiind de minim 20 Lei. Ele sunt deja incluse în pachetele noastre Standard și Premium și este puțin probabil să ai nevoie să le înlocuiești pe toate odată.

O spălătorie self service are nevoie și de un grup de pompare complet care are un preț aproximativ de 1000 Euro. Acesta este deasemenea inclus în pachetele furnizate de TroiaTech, iar această variantă de 1000 de Euro este dedicată pentru spălătoriile manuale.

Ce avantaje oferă o spălătorie auto self service?

Costurile pot să difere în funcție de furnizor și numărul de accesorii pe care le achiziționezi, dar suntem siguri că ai o imagine clară asupra costurilor totale, iar pentru o ofertă și consultanță, poți oricând să ne contactezi. Acum că am stabilit cât costă o spălătorie self service în 2023, iată ce avantaje îți oferă un astfel de business:

 • O spălătorie auto self service poate funcționa chiar și fără niciun angajat, deci costurile pentru salarii sau impozite sunt fie inexistente, fie foarte mici;
 • O spălătorie auto self service poate funcționa în regim non-stop fără a fi nevoie să fie închisă. Singurele acțiuni sunt cele de aprovizionare;
 • Este un serviciu foarte ieftin pentru clienți, îi ajută să economisească timp și le oferă o alternativă accesibilă pentru a-și curăța autoturismele;
 • Toți banii sunt plătiți pe loc de către fiecare client, astfel nu vor exista probleme de cashflow și nu vor exista creanțe blocate;
 • Spălătoria self service generează profit chiar de la primul client. În urma achiziției consumabilelor de la TroiaTech, după un calcul rapid, un client care plătește 7 Lei pentru o spălare, va genera un cost de 1.82 Lei pentru business, realizând un profit de 5.18 Lei.

Concluzie

În continuare, o spălătorie auto self service este o afacere cu potențial de viitor. Transportul cu ajutorul autoturismelor personale va continua să fie o soluție optimă, va produce creșterea numărului de mașini, iar afacerile cu spălătorii self service au foarte mult loc în industrie.

Dacă ai aflat cât costă o spălătorie self service și ai nevoie de mai multe informații, îți stăm la dispoziție. Rămâi aproape pentru a vedea și informații despre profitabilitatea unei spălătorii self service.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.