De ce spălătoria auto self service este o idee bună de afacere

spalatoria auto self service

Dacă ar fi să oferim un top al celor mai bune afaceri pentru anul 2023, dar care va continua să crească din toate punctele de vedere și în viitor, nu am putut găsi un răspuns mai bun decât spălătoria auto self service. Troiatech este un actor activ în această industrie deja de suficient timp pentru ca echipa noastră să poată argumenta din toate punctele de vedere de ce o afacere cu o spălătorie auto self service este o afacere cu rată de succes ridicată. 

Așadar, dacă ai în plan să pornești o afacere sau ai nevoie să îți investești banii într-un business care să nu implice foarte multe riscuri, trebuie neapărat să citești lista de motive pentru care o spălătorie auto self service este o idee nu doar bună, dar una care va fi administrată cu plăcere. 

Spălătoria auto self service nu are angajați

Sau în cazurile în care chiar este necesar, probabil că 1-2 angajați ar fi un număr mai mult decât suficient de oameni care să te ajute să administrezi o întreagă afacere de genul acesta. Totuși, când vorbim despre unul sau doi angajați la o spălătorie auto self service, vorbim despre o facilitate care chiar are nevoie în permanență de supraveghere. De cele mai multe ori, acest tip de spălătorii auto sunt destul de mari, cu multe stații de spălare și produc destul de mult profit.

Trecând peste acest aspect, un proiect de spălătorie auto self service standard, cu aproximativ 5 stații de spălare, nu ar avea nevoie ca un angajat să fie prezent full-time. Unii administratori ar decide că totuși este mai sigur să ai un angajat, în timp ce alții preferă să devină chiar ei persoana care petrece câteva ore pe zi în facilitate. Faptul că o afacere care servește chiar și sute de clienți pe zi nu are nevoie de angajați, implică un număr de avantaje:

  • O afacere fără angajați este scutită de responsabilitatea de plată a taxelor pentru salariile acestora, dar și de asumarea respectării tuturor condițiilor implicate de un contract de angajare. Un angajator nu trebuie să îndeplinească doar obligații salariale față de fiecare angajat.
  • Lipsa angajaților înseamnă costuri reduse și un grad de profitabilitate mai mare. O spălătorie auto self service are o rată de profit care ajunge chiar și aproape de 50%, calculat anual.
  • Eficiență operațională – O spălătorie auto self service nu are nevoie de angajați deoarece serviciul funcționează tocmai pentru că fiecare client depune efort izolat pentru spălarea propriei mașini. Astfel, proprietarul spălătoriei nu mai trebuie să se preocupe de administrarea activității, de optimizarea timpilor de prestare și tot ceea ce implică un proces operațional.
  • Riscuri mai mici privind resursele umane – Pentru că nevoia de forță de muncă este aproape inexistentă, administratorul unei spălătorii auto cu fise nu riscă să fie supus riscurilor de indisponibilitate a forței de muncă. De exemplu, concediile medicale ale angajaților nu reprezintă un impediment, iar lipsa nemotivată de la lucru nu se află pe lista grijilor unui patron de spălătorie auto self service.

spalatoria auto self service

Afacerea cu grad crescut de flexibilitate

Avem mai multe argumente care pot motiva de ce o spălătorie auto self service este una dintre cele mai flexibile afaceri din prezent, dar și din viitor. În primul rând, această flexibilitate este resimțită atât de către clienții care își spală mașinile, dar și de către administrator, lucru destul de rar la orice afacere. De cele mai multe ori, aspectele convenabile din mediul de business sunt diferite pentru cele două părți implicate în schimbul serviciilor. 

  • Flexibilitate oferită administratorilor

Ce poate fi mai convenabil decât o afacere care nu are nevoie de prezența ta full-time în facilitate? O spălătorie auto self service îți permite să părăsești chiar și pentru zile întregi amplasamentul atâta timp cât resursele și detergenții folosiți nu sunt pe terminate. Din punct de vedere al flexibilității, o spălătorie auto self service este genul de afacere cu investiție medie și de anvergură medie, care deservește mii de clienți lunar, pentru care nici nu trebuie să depui foarte mult efort în mod regulat.

  • Flexibilitate oferită clienților

Beneficiarul serviciilor oferite de o spălătorie auto self service se bucură de un serviciu revoluționar care în urmă cu 10-15 ani abia dacă ar fi putut primi șanse de reușită. Serviciul de spălătorie auto pare că nu ar avea succes decât cu ajutorul componentei care te scutește de execuția procesului în sine. Cu toate acestea, spălătoriile auto self service nu au fost inovate doar din punct de vedere al personalului, dar și din punct de vedere al prețului și disponibilității.

O spălătorie auto self service îți oferă oportunitatea de a-ți spăla mașina cu un cost mediu de 7 Lei, în doar câteva minute petrecute în stația de spălare, dar cu un program de 24/7, non-stop, astfel clientul are acces oricând la serviciu. 

Prin urmare, un serviciu de 10 ori mai ieftin, disponibil oricând și care îți oferă și uneltele necesare pentru a petrece chiar și 5 minute în stația de spălare este absolut inovator, oferă flexibilitate și construiește o latură importantă pentru succesul afacerii.

Afacerea care îți salvează timp în secolul vitezei

Cu toții știm deja că viețile noastre au un ritm mult mai accelerat și că timpul, mai mult decât oricând înseamnă bani. Fiecare secundă pe care o petrecem fiind productivi sau nu este măsurabil. Asta face capitalismul și inevitabil ne adaptăm. Cu toate acestea, serviciile la care apelăm trebuie să fie din ce în ce mai convenabile din toate punctele de vedere. 

  • Un stil de viață ocupat are nevoie de spălătorii auto self service deoarece ne oferă libertatea de a ne organiza timpul așa cum ne dorim.

Dacă vrei să deschizi o afacere de viitor, care se potrivește foarte bine cu viitorul tip de comportament al consumatorului, cu siguranță trebuie să ții cont de o creștere a independenței de consum și a dorinței de customizare din ce în ce mai mare a modului de consum.

Este deja evident și cu siguranță vom vedea cerințe din ce în ce mai mari pentru servicii de igienă auto mult mai complete decât clasicele stații de spălare din prezent. La Troiatech oferim deja soluții premium și tehnologii performante pentru toate elementele care compun acest serviciu.

Te invităm să completezi formularul pentru a primi o ofertă, să ne contactezi pentru consultarea echipamentelor noastre și pentru echiparea spălătoriei tale auto self service cu cele mai noi tehnologii care îți vor lansa afacerea în viitor.

Citește și: Cât costă o spălătorie self service în 2023?